Boci süti
Boci süti
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
Kakaós tészta
- 150 g zabpehelyliszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 80 g eritrit
- 2 db tojás
- 70 ml növényi ital
- 50 g olvasztott kókuszzsír vagy olíva
- 1 tk sütőpor
Túrós foltok
- 200 g Vegajó cottage
- 1 db tojásfehérje
- 1 ek 4x édesítő
- 1 tk étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
- 1 tk vanília aroma
Elkészítés
1. Kakaós tészta készítése
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük géppel ez 10 perc legalább hogy
krémes állagot kapjunk.
Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt és a növényi italt.
A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor) összekeverjük, majd a
tojásos masszához adjuk apránként!
Simára keverjük, hogy közepesen sűrű, önthető tésztát kapjunk.
2. Vegajó krém elkészítése
A cottage-t elkeverjük a többi hozzávalóval!
Összeállítás:
A 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
Beleöntjük a kakaós tésztát, elsimítjuk.
A cottage krémet kanállal nagyobb foltokban a tetejére kanalazzuk, így
alakulnak ki a “boci minták”.
3. Sütés
Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 30–35 percig sütjük.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, sütőpapírral lefedjük.
Tűpróbával ellenőrizzük: a kakaós rész belseje ne legyen nyers.