Őszi Buddha-bow

Őszi Buddha-bow

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 150 g csirkemellfilé (tetszőlegesen fűszerezve, megsütve)
  • 25 g körte
  • 50 g főtt cékla
  • 25 g avokádó
  • 100 g saláta (vegyes zöldek)
  • 1 db répa amiből 1 adaghoz 20 g fog kelleni
  • 30 g köles (a főzéséhez fűszerek: só, őrölt szegfűszeg, őrölt szerecsendió)

Öntethez:

  • 30 g Fino Vegajó Vegaföl
  • Fűszerek: só, bors, fokhagymagranulátum, őrölt gyömbér, őrölt szerecsendió

Opcionálisan a tetejére:

  • szezámmag a tálaláshoz

Elkészítés

A kölest alaposan átmossuk.Másfélszeres mennyiségű vízzel, sóval, őrölt szegfűszeggel és szerecsendióval főzni kezdjük.Amint elfőtte a levét, szükség esetén kevés vízzel újra felöntjük, és addig főzzük, amíg teljesen megpuhul.

Az avokádót felszeleteljük.A répát hámozóval vékony szeletekre vágjuk.A főtt céklát csíkokra vágjuk.A körtét felszeleteljük, majd tapadásmentes serpenyőben enyhén lepirítjuk.

A csirkemellfilét sóval és borssal fűszerezzük.Serpenyőben megsütjük, majd szeletekre vágjuk.

A Vegafölt kikeverjük a fűszerekkel (só, bors, fokhagymagranulátum, gyömbér, szerecsendió). Majd tálalunk.

A tányér aljára helyezzük a salátát.Erre kerül a pirított körte, a répa, a főtt és kihűlt köles, az avokádó és a cékla.A tetejére tesszük a szeletelt csirkemellet.Középre kanalazzuk az öntetet.Tetszés szerint szezámmaggal megszórhatjuk.