Póréhagyma-krémleves Trapi chipsszel
Póréhagyma-krémleves Trapi chipsszel
Hozzávalók (kb. 2-3 adaghoz):
- 1 db póréhagyma
- 1 db sárga burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 liter víz
- Mentes ételízesítő (ízlés szerint)
- Só, bors (ízlés szerint)
- 1 doboz FINO Vegajó Vegaföl
- 1/4 db FINO Vegajó Trapi, chipsszé sütve
Elkészítés
1. Leves elkészítése:
- A póréhagymát karikázd fel, a burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
- Egy lábasban kevés főző olíván pirítsd meg a póréhagymát,és a krumplit majd add hozzá a zúzott fokhagymát.
- Öntsd fel az 1 liter vízzel.
- Add hozzá a burgonyát, sót, borsot és mentes ételízesítőt.
- Főzd kb. 15-20 percig, amíg minden megpuhul.
- Ha kész, pürésítsük krémes állagúra.
- Keverd bele a Vegajó Vegafölt, és melegítsd össze, de már ne forrald.
2. Trapi chips elkészítése:
- Reszeld le vagy vékony szeletekre vágva morzsold szét a Vegajó Trapit.
- Tedd az airfryerbe sütőpapíron, 200°C-on süsd kb. 10 percig, amíg ropogós nem lesz (de ne égjen meg).
- Hagyd kihűlni – ekkor lesz igazán roppanós!
Tálalás:
- A forró levest öntsd tányérba vagy csészébe.
- A tetejére szórd a ropogós trapi chipseket.
- Tetszés szerint megszórhatod friss ruccolával