Mangós -Matcha Ice Cream
Mangós -Matcha Ice Cream
Hozzávalók (6 darabhoz):
- 300 g mangó (meghámozva, felvágva)
- 1 doboz @finovegajo Vegaföl
- 1 db lime leve és reszelt héja
- 6 ml stevia (ízlés szerint)
Bevonáshoz:
- 1 kávéskanál matcha por
- 80 g vegán és cukormentes “fehércsokoládé”
Elkészítés
A mangót meghámozzuk, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a Vegafölt, a lime levét és reszelt héját, valamint a Steviat, majd az egészet krémesre turmixoljuk.
Az így kapott krémet jégkrém formákba öntjük, és fagyasztóba tesszük legalább 3-4 órára, amíg teljesen megdermed.
Közben a cukormentes vegán fehércsokoládét vízgőz felett vagy mikróban óvatosan felolvasztjuk, majd belekeverjük a matcha port.
A kifagyott jégkrémeket ebbe a matchás csokimázba mártjuk:
tetszés szerint a felét teljesen beburkolhatjuk, a másik felét csak részben, például egy negyedéig, a látványos mintázatért. Opcionálisan megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy liofilizált málnadarabokkal.
Azonnal fogyasztható.
Jó étvágyat!