Mangós -Matcha Ice Cream

Mangós -Matcha Ice Cream

Hozzávalók (6 darabhoz):

  • 300 g mangó (meghámozva, felvágva)
  • 1 doboz @finovegajo Vegaföl
  • 1 db lime leve és reszelt héja
  • 6 ml stevia (ízlés szerint)

Bevonáshoz:

  • 1 kávéskanál matcha por
  • 80 g vegán és cukormentes “fehércsokoládé”

Elkészítés

A mangót meghámozzuk, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a Vegafölt, a lime levét és reszelt héját, valamint a Steviat, majd az egészet krémesre turmixoljuk.

Az így kapott krémet jégkrém formákba öntjük, és fagyasztóba tesszük legalább 3-4 órára, amíg teljesen megdermed.

Közben a cukormentes vegán fehércsokoládét vízgőz felett vagy mikróban óvatosan felolvasztjuk, majd belekeverjük a matcha port.

A kifagyott jégkrémeket ebbe a matchás csokimázba mártjuk:

tetszés szerint a felét teljesen beburkolhatjuk, a másik felét csak részben, például egy negyedéig, a látványos mintázatért. Opcionálisan megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy liofilizált málnadarabokkal.

Azonnal fogyasztható.

Jó étvágyat!