Summer style mango pancake

Summer style mango pancake

Hozzávalók (7 db-hoz):

A palacsintához:

  • 100 g csicseriborsóliszt
  • 35 g étkezési keményítő
  • 1 ek.kurkuma
  • 1 kk.sütőpor
  • csipet só
  • 20 g eritrit
  • 1,5-2 dl szénsavas víz (krémes állag elérése a cél)
  • 1,5 dl cukormentes kókusztej
  • 20 ml olívaolaj

 

A töltelékhez:

  • 300 g mangó
  • pici édesítőszer 
  • 1 doboz g @finovegajo Vegaföl

 

Díszítéshez:

  • mangó kockák
  • megmaradt krém
  • friss menta

Elkészítés

A palacsinta száraz hozzávalóit kikeverjük, majd elkezdjük hozzáadni a savas vizet. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy krémes masszát kapjunk. Ezután dolgozzuk tovább a növényi tejjel, majd az olívaolajjal. Az így kapott palacsinta alapot egy enyhén olívaolajjal kikent tapadásmentes serpenyőben oldalanként arany barnára sütjük.

Leturmixoljuk a töltelék hozzávalóit. Ezután hűtőben pihentetjük. Majd a kész palacsintákat a hamis mangós krémmel megtöltve, majd meglocsolva, valamint friss mentával és mangó szemekkel fogyaszthatjuk.