Gyömbéres-meggyes vegán "sajttorta"
Vegán sajttorta
Hozzávalók
9 darabhoz:
Az alaphoz:
– 150 g vegán, glutén-, cukormentes granola
– 80 g kókuszkrém
Krémhez:
– 100 g magozott meggy
– 300 g @finovegajo natúr Trapi Szendvicskrém
– 1 ek. vaníliaaroma
– 4 ml folyékony édesítőszer
– 1/2 citrom leve és héja
– 1/2 narancs leve
Fűszerek:
1 ek. gyömbér, fahéj
Elkészítés
A granolát ledaráljuk, majd a kókuszkrémmel összedolgozzuk, és a választott forma aljába lapítgatjuk (az enyém kb ~25×25-ös forma volt).
Ezután a meggyet a narancs- és citromlével, valamint az édesítőszerrel, fahéjjal, és vaníliaaromával leturmixoljuk. Ezt a Trapi Krémhez adjuk a gyömbérrel együtt, majd egy habverő segítségével kikeverjük a krémet.
Ezt egyenletesen eloszlatjuk az alap tetején, meggyel és granolával díszítjük. Majd hűtőben egy éjszakán át hagyjuk dermedni.
Ahogy szépen összeállt a sütemény, 9 részre osztjuk és fogyaszthatjuk is.