Lazac Wellington
Lazac
Hozzávalók
1 csomag gluténmentes vagy tk. leveles tészta
Töltelék:
– 500 g lazac
– só, bors
Ragu:
– 4 gerezd fokhagyma
– 80 g spenót
– 150 g @finovegajo Medvehagymás Trapi Krém
– só, bors, szerecsendió
Tetejére:
– olívaolaj spray
– választott magvak
Elkészítés
A megtisztított lazacot (vágjuk le róla a bőrét) a leveles
lapba helyezzük.
Sózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a ragut: a fokhagymát és a spenótot egy tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk.
Majd mikor a spenót levelek kellően megfonnyadtak, hozzáadjuk
a Vegajó Trapi krémet, és így sűrítjük be.
A ragut a lazac tetején eloszlatjuk, majd oldalanként
felhajtogatjuk a leveles lapokat. Megfújjuk az így kapott batyunk tetejét és
átlósan bevagdossuk. Megfújjuk olívaolaj spray-vel, megszórjuk a választott
magvakkal, majd 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.