Mini stangli Trapival
Stangli
Hozzávalók
6 adaghoz:
-200 g reform gluténmentes lisztkeverék
-180 ml cukormentes növényi ital
-20 ml almaecet
-1/2 csomag gluténmentes porélesztő
-4 g só
-1-2 g folyékony édesítőszer
Tetejére:
-100 g Vegajó Trapi
Elkészítés
A liszttel összekeverjük az élesztőt és a sót. Ehhez adjuk az édesítővel elkevert növényi italt, az almaecetet, és jól összedolgozzuk.
Ahogy szépen simára gyúrtuk, 6 egyenlő részre osztjuk. Ezeket kinyújtjuk, majd stanglikat formázunk belőlük. Növényi itallal megkenjük a tetejüket.Air Fryerben 80 fokon 5 perc alatt elősütjük, majd mehet a tetejére a reszelt Trapi, és így 175 fokon további 20 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk.