Sütőtök alapú gourmet pizza
Pizza
Hozzávalók
Alaphoz:
– 200 g sült kakukkfüves sütőtök
– 30 g quinoa (nyersen)
– só,bors
-1/2 ek. Vegajó Vegaföl
Tetejére:
– 1/2 ek. Vegajó Vegaföl
– 10 g dió
– 90 g füstölt tofu
– 30 g körte
Miután megsült a tetejére:
-20 g Vegajó Vegajó fehér kocka
-friss rukkola
Elkészítés
A sütőtököt nagyobb kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és friss (ennek hiányában morzsolt) kakukkfűvel megszórva puhulásig sütjük. Ahogy elkészült kimérjük a szükséges mennyiséget belőle. Közben a quinoát alapos átmosás után 1,5x-es mennyiségű vízzel puhára főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ahogy kihűlt a sütőtök és a quinoa, egy tálba helyezzük őket, fűszerezzük, majd egy villa segítségével jól összedolgozzuk. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsiben egy lapát segítségével nagyobb ujjnyi vastag pizzát formázunk belőle. Megkenjük ½ ek. Vegaföllel, majd 200 fokon 20 perc alatt sütőben elősütjük.
Ezután mehet rá újabb ½ ek. Vegaföl, majd a választott feltétek: a kockára vágott tofu, a szeletekre vágott körte, valamint a dió. Így további 30 percig sütjük.
Ahogy kész, darabolt Fehér kockát és rukkolát teszünk a tetejére. Hagyjuk egy kicsit meghűlni az alapot, ezután csodásan szeletelhető és fogyasztható.