Avokádó kenyér

Avokádó kenyér

Hozzávalók

4 db toasthoz – 2 db szendvics alaphoz:
– 1 db avokádó
– 25 g Vegajó Trapi
– 1 ek. chia mag + 2 ek. vízzel kikeverve
– 10 g gluténmentes zabpehely
– 10 g újhagyma
– só

Szórás:
– 5 g vegyes mag: chia mag, lenmag, szezámmag

Töltelék:
– 20 g medvehagymás Vegajó Trapi krém
– 80 g magas hús tartalmú pulykamellsonka
– 10 g reszelt répa
– 50 g spenót levél
– 10 g reszelt Trapi

Mellé: friss saláta

Elkészítés

Az avokádót felvágjuk, kikanalazzuk a belsejét, majd összenyomkodjuk. A chia magot kikeverjük a vízzel és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezután a zabpehellyel, sóval, újhagymával, valamint a reszelt Trapival együtt az avokádóhoz adjuk.

Összedolgozzuk, majd egy sütőpapíron eloszlatjuk 4 egyforma részre. Korongokat formázunk belőlük, megszórjuk magvakkal, majd 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután a “toast” szeletek egyik felét megkenjük Trapi krémmel, majd megpakoljuk a töltelékkel, és fogyaszthatjuk is.

Mellé fogyaszthatunk egy nagyobb adag salátát.

Kapcsolat

Termékeinkkel kapcsolatos kérdés esetén vagy további felvilágosításért írj nekünk az info@vegajo.hu e-mail címre!